Is Fietsen Leiden tot Erectiestoornissen?

In deze blog nemen we een kijkje bij het probleem van erectiele disfunctie bij fietsers.

Is Fietsen Leiden tot Erectiestoornissen?

Het idee van fietsen veroorzaakt erectiele disfunctie is een dat trok veel aandacht in de afgelopen jaren – misschien wel grotendeels te wijten aan het feit dat de sport populairder geworden. Voor een discipline met dergelijke fantastische cardiovasculaire voordelen en een lage impact op de gewrichten en ligamenten van het lichaam, dat is frustrerend voor fitness fans te horen rapporten van onderzoek toont een correlatie tussen de sport en iets over voor mannen als erectiele dysfunctie (ED). De theorie achter het fietsen in de link naar erectiele disfunctie is gebaseerd op de verdoving en soms is de pijn die wordt gevoeld door fietsers na lange uren in het zadel. Dit heeft ertoe geleid dat sommige geloven dat de druk die door het contact tussen perineum – het gebied tussen de balzak en de anus – en het zadel is genoeg voor het comprimeren van de slagader en vitale zenuwen naar de penis. Deze compressie is vermoedelijk de oorzaak van gevoelloosheid en na verloop van tijd wordt verondersteld te leiden tot een significante beperking van de bloedstroom naar de penis – dus remming van de bouw. In één Massachusetts studie werd gevonden dat het risico was het hoogst onder mannen die fietsten meer dan drie uur per week. Hoewel niet onomkeerbaar, het onderzoek vond dat erectiele disfunctie is een probleem tussen de scherpe en regelmatige fietsers.

Hoewel veel van de mannelijke fietsers bleken te lijden aan erectiestoornissen, geen correlatie kon worden toegeschreven aan de leeftijd van de demografische (50+) en een aantal andere bewezen factoren. Het moet ook worden gezien in de context dat een van de belangrijkste oorzaken van erectiele disfunctie is een gebrek aan lichaamsbeweging. Falen om deel te nemen aan cardiovasculaire oefening is ook een belangrijke factor in hart-en vaatziekten, die in het midden van de wereld ' s grootste moordenaars. Om deze reden zijn er enkele medische professionals die zou afschrikken fietsers uit de uitoefening door een speculatieve en grotendeels tijdelijke dreiging van impotentie. De druk op de bloedvaten en zenuwweefsel wordt ook bepaald door het gewicht van het individu, hetgeen betekent dat frequente fietsers – die zijn van nature geneigd tot het verbranden van calorieën en het onwaarschijnlijk dat overgewicht zijn minder risico dan degenen die er wonen een meer sedentaire levensstijl.

Wat we wel weten over erectiele disfunctie is dat 70% van de gevallen worden veroorzaakt door ziekten zoals alcoholisme, diabetes, atherosclerose, nierziekte, vaatziekten en neurologische aandoeningen. Hoewel impotentie kan worden pijnlijk en het effect op de eigenwaarde in ernstige gevallen zijn er verschillende erectiele disfunctie medicijnen op de markt staat het omkeren van het gebrek aan bloedtoevoer naar de penis – waardoor een volledige en onderhouden van een erectie.