Is ED onvermijdelijk?

Voor sommige mannen neemt erectiele dysfunctie (ED) toe met de leeftijd.

Is ED onvermijdelijk?

Voor sommige mannen neemt erectiele dysfunctie (ED) toe met de leeftijd. Maar dat betekent niet dat het altijd leeftijdsgebonden is, dat elke mens ED ontwikkelt, of dat degenen die het ontwikkelen het voor onbepaalde tijd zullen hebben.

In feite rapporteren de National Institutes of Health dat slechts 4% van de mannen in hun 50'er jaren en 17% van de mannen in hun jaren 60 volledig niet in staat is om een erectie uit te oefenen. De meeste gevallen hebben niets te maken met veroudering.

Er zijn nog een aantal controleerbare en behandelbare factoren die het vermogen van een man om een erectie te krijgen en onderhouden kunnen beïnvloeden: obesitas, lage testosteron, diabetes, slaapapneu, hoge bloeddruk en hoog cholesterol kunnen allemaal een rol spelen in de ED. Ook kan roken, drinken van te veel alcohol, angst, depressie en stress alle erecties verstoren.

Andere problemen, zoals de ziekte van Parkinson, multiple sclerose, hartziekte en een vergrote prostaat kunnen ook erecties beïnvloeden.

Als u bepaalde medicijnen gebruikt, spreek dan met uw arts om erachter te komen of ze uw impotentie kunnen veroorzaken. De meest voorkomende soorten geneesmiddelen die ED kunnen veroorzaken, omvatten antidepressiva, hoge bloeddrukmedicijnen, antihistaminica, hormoontherapie en calciumkanaalblokkers.